Sotong Celup Tepung Bestari : Resipi Sotong Goreng Tepung Oleh Azizah Mansor Cookpad
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu.
1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Sotong Celup Tepung Bestari : Resipi Sotong Goreng Tepung Oleh Azizah Mansor Cookpad. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
![1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Buat Sendiri Sotong Ring Celup Tepung Puas Hati Makan Siap Tips Beli Sotong Tak Liat Myresipi](https://i0.wp.com/media.myresipi.com/2022/01/sotong-ring-frozen-celup-tepung-2-400x443.jpg)
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu.
![1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Sotong Goreng Tepung Rangup Anti Meletup Anti Tanggal Dan Homemade Sos Cicah Ala Thai Youtube](https://i1.wp.com/i.ytimg.com/vi/DzPCcjZBK1g/maxresdefault.jpg)
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
![Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Sotong Goreng Tepung Bestari Ceritamak](https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/-bCvHCI5uxEI/WdSCqtEySYI/AAAAAAAAF14/aDoD4vIgXmkJQsvY5fasljkVh2fMdcOywCLcBGAs/s1600/20171003_132924-01.jpeg)
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
![Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Cara Masak Sotong Goreng Tepung Yang Rangup Elok Kejadiannya Rasa Nak Masak](https://i1.wp.com/cdn.rasa.my/wp-content/uploads/2020/07/224872.jpeg)
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
![Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Sotong Celup Tepung Azie Kitchen](https://i1.wp.com/1.bp.blogspot.com/-OY-WDei3WnE/WOGTiUQB9tI/AAAAAAAArJU/jngXCZAMoTsPXPCGt22RW__x7VfjyK0jQCLcB/s1600/IMG_5165.jpg)
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
![Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Buat Sendiri Sotong Ring Celup Tepung Puas Hati Makan Siap Tips Beli Sotong Tak Liat Myresipi](https://i1.wp.com/media.myresipi.com/2022/01/sotong-ring-frozen-celup-tepung-2-400x443.jpg)
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
![1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Resepi Sotong Goreng Tempura Aroma Mesti Cuba Zaza Iman](https://i0.wp.com/1.bp.blogspot.com/-3Za2sX-D6mQ/XQGIllmz9dI/AAAAAAAATaw/JuF3y_7XAuklLtnXLy2_FekWzNkjXt5mQCLcBGAs/s1600/tepung%2Btempura%2Baroma_1.jpg)
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
![(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Sotong Celup Tepung Azie Kitchen](https://i1.wp.com/1.bp.blogspot.com/-OY-WDei3WnE/WOGTiUQB9tI/AAAAAAAArJU/jngXCZAMoTsPXPCGt22RW__x7VfjyK0jQCLcB/s1600/IMG_5165.jpg)
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
![(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Resepi Sedap Dan Mudah Sotong Goreng Tepung Rangup](https://i1.wp.com/sedapfood.com/wp-content/uploads/2018/01/Resepi-Sedap-Dan-Mudah-Sotong-Goreng-Tepung-Rangup.jpg)
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
![Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Video Telur Celup Tepung Menu Viral Kentucky Fried Egg Ini Buat Netizen Terliur](https://i1.wp.com/verst.com.my/wp-content/uploads/2021/08/telur-feature.jpg)
1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
Post a Comment for "Sotong Celup Tepung Bestari : Resipi Sotong Goreng Tepung Oleh Azizah Mansor Cookpad"