Sotong Celup Tepung Bestari : Resipi Sotong Goreng Tepung Oleh Azizah Mansor Cookpad
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu.
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu.
1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Sotong Celup Tepung Bestari : Resipi Sotong Goreng Tepung Oleh Azizah Mansor Cookpad. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu.
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry). Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. (kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya). Perapkan ayam dengan bahan blender dan tambah sedikit tepung kering dalam 3 sudu. 1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras. Celup isi ayam dalam tepung bestari yang dibancuh dengan air.
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
(kalau perapan nampak pekat sangat, tambah air sedikit, perapan tidak perlu pekat ya).
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
1 cawan tepung bestari pedas, 2 cawan tepung gandum (saya pakai jenama ros sebab ayam akan lebih garing dan rangup), 1 sudu tepung ubi/beras.
Kemudian golekkan atas tepung bestari sekali lagi dan goreng hingga kekuningan (deep fry).
Post a Comment for "Sotong Celup Tepung Bestari : Resipi Sotong Goreng Tepung Oleh Azizah Mansor Cookpad"